Päiväkodin päiväohjelma

Päiväkotimme päiväohjelma muodostaa kokonaisuuden, jossa vuorottelevat toimintahetket, ruokailu, ulkoilu ja lepo. Päivittäinen toimintamme muodostaa lapsille turvallisen kokonaisuuden, jossa otamme huomioon lapsen psyykkisen, sosiaalisen ja fyysisen hyvinvoinnin. Selkeä perusrytmi on tärkeä sekä lapsen päivittäisen hyvinvoinnin että kasvua ja oppimista edistävän vireystilan kannalta.

Päiväkoti aukeaa klo 7.00. Aamupalan tarjoamme klo 8.00. Aamupalan jälkeen kokoonnumme aamupiiriin, jossa katsomme läsnäolijat, päiväohjelman, sään, loruilemme ja leikimme.

Aamupäivän pienryhmien tuokioissa vuorottelevat taidekasvatus, liikunta, retket lähimetsään, aakkos- ja matikkakerhot, lauluhetket, juhlat jne.

Ulkoilemme päivittäin sään salliessa. Ulkoilun jälkeen kokoonnumme hetkeksi yhteen satuilemaan, loruilemaan tai laulamaan.

Lounaan tarjoamme klo 11.15 – 12.00. Nassikat nukkuvat klo 12.00 – 14.00 ja Nallikat lepäilevät satua kuunnellen klo 12.45 saakka. Esikoululaisilla jatku toiminta erilaisten tehtävien parissa. Välipalan nautimme klo 14.00. Iltapäivällä lapsilla on vapaata leikkiä.

Tiistaisin iltapäivällä on enkkukerho (vapaaehtoinen) ja torstaisin iltapäivällä on Keskisen-Uudenmaan musiikkiopiston muskari (vapaaehtoinen).

Ulos raittiiseen ilmaan lähdemme n. klo 15.30 – 16.00. Suljemme päiväkodin klo 17.00.